Segítség a földrengés után

370 lakóházban keletkezett kár az áprilisi, 4,8-es erősségű földrengés után Tenken. Száz családnak nem volt biztosítása. Nekik segített a helyreállításhoz szükséges eszközökkel a Karitász.

Száz lakóház helyreállításához elég festékkel és eszközzel érkezett Tenkre a Karitász kamionja. A szervezet önkéntesei azoknak a családoknak nyújtanak segítséget, akik biztosítás híján egyedül nem tudnák elvégezni házukban a földrengés után keletkezett károk helyreállítását. A legtöbb házban a falak repedtek meg és leomlott a vakolat.
A segélyszervezet a földrengés után azonnal felvette a kapcsolatot Tenk polgármesterével. Szopkó Tamás szerint sok tenki család egyedül képtelen lett volna elvégezni a javítást lakóházán, az önkormányzatnak pedig nincs elég pénze átvállalni a költségeket. A segélyszervezet gyorsan cselekedett.
Az önkéntesek összesen 3500 kilogrammnyi festéket osztottak szét. Ez több mint 17 ezer négyzetméter falfelület kifestéséhez elegendő mennyiség. Az idősebbeknek és a rászorulóknak át is vállalta a felújítást a szervezet.