Trezor – ötezer palack egri bor a pincében

Bortrezort avattak az egyik egri szállodában. A pincében 36 helyet alakítottak ki, ezeket egy-egy egri pincészet boraival töltik meg. Került ide különlegesség és muzeális értékű bor is. Az állam és az unió 50 millió forinttal támogatta a fejlesztést.

Az oklándi fúvósok bevonulásával kezdődött a Trezor, bor és steak ház megnyitója. A trezorokban ötezer palack egri vagy Eger környéki bort őriznek. A megnyitón úgy fogalmaztak: remélik, ez egy új idegenforgalmi színfoltja is lesz a városnak. Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő szerint a hely az összefogást szimbolizálja. Itt megjelennek a meghatározó egri pincék. A borászoknak a város sokat köszönhet – fogalmazott. Munkát adnak, messze viszik Eger hírét. A magyart a borról ismerik, a székelyt a pálinkáról – mondta Cseke Miklós, az erdélyi Oklánd polgármestere. Ő több évtizede áll kapcsolatban a szállodával. Egy faragott székelykaput és Oklánd címerét adták ajándékul a tulajdonosnak.
A vendégek egyedi borokat is tudnak majd itt maguknak készíteni, saját kézzel palackozhatnak, dugózhatnak, saját tervezésű címkével láthatják el a bort. A beruházást nettó 72 milliósnak tervezték, százmillió lett belőle, az államtól és az uniótól 50 millió forint támogatást nyertek hozzá. Ebből készült el a 36 trezor és a 150 főt befogadó steak ház, ahol a borok és az ételek harmóniáját mutatják be.