Palackba került az első Egri Csillag Grand Superior

1200 palack készült az első Egri Csillag Grand Superiorból. Az új eredetvédelmi szabályok lehetővé teszik a Grand Superior készítését az egri borvidéken. De a szabályzat szigorú követelményeket támaszt: a termés maximum 35 hektoliter lehet hektáronként, és minden bornak el kell érnie a 20-as mustfokot. A házasított bort először fahordóban, majd három hónapig palackban kell érlelni. Hogy milyen lett az első Egri Csillag Grand Superior, nyáron tudjuk meg.

Öt neves egri borász, négyféle, az adott pincészetre jellemző bor, szigorú eredetvédelmi szabályok. Ha csak a tényeket nézzük, ennyi kell az Egri Csillag Grand Superiorhoz. Meg persze szakértelem és egy jó ötlet. A közös Egri Csillagba minden borász olyan bort hozott, amely rá jellemző, illeszkedik a pincészet hagyományaihoz.
Szimbolikus, hogy az első igazi Grand Superior Egri Csillag összefogással készül. A Egri Csillag Grand Superior az új egri fehér cuvée csúcsbora lesz. Egyelőre csak jelölt, hiszen a hordós érlelés után a szabályok szerint még három hónapot a palackban kell töltenie a bornak. A bor minősítés után kerül majd forgalomba