Több derű, több zene

Közönségtalálkozót szervezett a Gárdonyi Géza Színház, hogy így mutassa be a következő évad műsortervét. A 492 millió forintos költségvetés, a 68 milliós produkciós költségvetés az igazgató szerint garanciát jelent arra, hogy zavartalanul végig tudják vinni a 2013/14-es évadot. Sok lesz a derűs, zenés darab, új műfaj is megjelenik az egri színpadon, az interaktív bűnügyi vígjáték.

Ez volt az első alkalom, hogy időben meg tudták hirdetni a műsortervet – mondta Blaskó Balázs igazgató. Az első év, amely a nevéhez volt köthető, kicsit borúsra sikeredett – értékelt. Bár sok pozitív véleményt kaptak, azt is megfogalmazták akkor a nézők: derűsebb darabokat szeretnének látni. Az igazgató szerint jó, ha figyelnek arra, mit szeret a közönség, így alakították ki már az idei műsort is. Úgy látja: egyre jobban közelít egymáshoz a színház és közönsége. Amit kínálnak, az kiszolgálja a közönség igényét – ezt mutatja az is, hogy ebben az évben már húsz százalékkal többen váltottak bérletet. Blaskó Balázs úgy fogalmazott: ez az anyagi bázis, biztonság az elrugaszkodást jelenti a színháznak.
Két olyan zenés darabot tűznek műsorra a következő évadban, amelyet évtizedekkel ezelőtt már láthattak az egriek. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musicalt a nyolcvanas évek végén már bemutatta a Gárdonyi Géza Színház. Játsszák a Padlást, a Hippolyt a lakájt. Megjelenik egy új műfaj is az egri színpadon, az interaktív bűnügyi vígjáték. A Hajmeresztő nézői estéről estére dönthetnek majd: ki tartanak gyilkosnak – az improvizáló színészek pedig a közönség döntésének megfelelően folytatják majd az előadást. A stúdiószínpadon az egri színház számára írt Kocsis István dráma, A fény éjszakája ősbemutatójára készülnek. A Gárdonyi-évben az Annuskát állítják színpadra, lesz Gárdonyi felolvasó maraton is.