Tíz kilométernyi út újul meg a megyében

Tíz kilométernyi alsóbbrendű utat újít fel Heves megyében a Magyar Közút, jelentették be kedden Verpeléten. Az idei év végéig megújul a Verpelét-Sirok összekötő út és a Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út két szakasza. A beruházás uniós és állami támogatással 1,4 milliárd forintba kerül.

Hatalmas kátyúk nehezítik a közlekedést a Verpelétre vezető útszakaszon, de nemcsak itt tapasztalható ez a probléma. A téli időjárás jelentősen ront a megyei utak állapotán, a balesetveszély mellett a települések megközelíthetősége is nehézkessé vált.
A napokban már elindul két megyei út három szakaszának felújítása, jelentették be sajtótájékoztatón. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen 10,4 kilométernyi alsóbbrendű utat újít fel Heves megyében mintegy 1,4 milliárd forint uniós és állami támogatással. Az említett szakaszokon megerősítik és szélesítik a burkolatot, a belterületi részeken felújítják a vízelvezető árkokat és buszöblöket. Rendbe hozzák az átereszeket is.
Horváth László kormánymegbízott úgy fogalmazott: az utak felújítása azért kiemelt feladat, mert a vidéknek, a vidéki településeknek elérhetőnek kell lenniük, a gazdaságfejlesztés, az élhetőség miatt. Mázsi Attila a Magyar Közút vezérigazgatója kiemelte, hogy idén sokkal többet kellett költeniük az utak karbantartására az egész országban. Országszerte közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg még ebben az éveben. A megyei útszakaszok rendbehozatalát a napokban kezdik, a munkák az év vége felé készülnek el.