A gyógyturizmust fejlesztik

Komplex turisztikai csomagok létrehozásával, a gyógyvizek hatásvizsgálatával és szolgáltatásbővítéssel tennék vonzóbbá az Észak – magyarországi régió gyógyturizmusát. Mindezt két év alatt mintegy ötven millió forintból végezhetné el sikeres pályázat nyomán az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület. Most azon dolgoznak, hogy 21 kis- és középvállalkozás bevonásával kedveltebb turisztikai célponttá tegyék a régiót.

Kis- és középvállalkozók is csatlakoztak az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület nyertes pályázatához. Feladatuk, hogy 2015-ig bővítsék és vonzóbbá tegyék a régió gyógyturisztikai kínálatát. A mintegy ötven milliós pályázati forrásból a régió legjelentősebb szállodáinak, gyógyfürdőinek szolgáltatását fejlesztik a vállalkozók. A turistáknak a program végére többféle gyógyászati csomagot állítanak össze, elvégzik a térség gyógyvizeinek hatásvizsgálatát és komplex programokat kínálnak.

Fekete László az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület elnöke elmondta: céljuk, hogy a hazai, és a külföldi turisztikai piacokon is népszerűsítsék a régió adottságait és minél több turistát csalogassanak az itteni szállodákba, gyógyfürdőkbe. Korábbi kutatómunkájuk eredményét is publikálják weboldalukon, amely a mezőkövesdi, egri, egerszalóki gyógyvizek gyógyhatását mutatja be.