Folytatódik az Erzsébet-program

Az Erzsébet-programnak köszönhetően az idei évben is több tízezer gyermek táborozhat. A gyermekeknek idén negyvenkétféle , köztük média-, sport-, kézműves- vagy színjátszótábor tábort szerveznek, melyre április 8-ig van lehet pályázni-tájékoztatott Nagy Anna programszóvívő Egerben tartott sajtótájékoztatóján.

Tavaly 3 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szociális üdültetésre. Ennek köszönhetően több mint 100 ezer ember, ebből több mint 30 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez. Heves megyéből mintegy 4 ezren vettek részt az Erzsébet-programban- mondta dr. Balás István, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója.
Nagy Anna, a program szóvivője hangsúlyozta: az Erzsébet az elmúlt húsz esztendő legnagyobb szociális programja nemcsak Magyarországon, hanem európai összehasonlításban is. Előnye, hogy teljes mértékben önfenntartó, finanszírozásának forrása kizárólag az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó bevétel. Hozzátette: idén az általános táborok mellett összesen negyvenkétféle tematikus tábor közül választhatnak a jelentkezők. Van média-, sport-, kézműves- vagy színjátszótábor, de olyan is, ami kifejezetten lisztérzékenyeknek szól.
A gyermektáborokra április 8-ig lehet jelentkezni. Bővebb információval a www.erzsebetprogram.hu oldalon, illetve a megyében 82 úgynevezett hálózati ponton szolgálnak.