Fogd meg és ereszd vissza!

Szezonnyitó horgászversenyt tartott a felsőtárkányi tónál a tárkányi Sziklaforrás Egyesület és a bélapátfalvi horgászegyesület. Már tavaly is együtt versenyeztek. A pisztrángok csak addig kerültek ki a vízből, amíg megmérték őket, egyébként a fogd meg, és ereszd vissza szellemében zajlott a verseny. Huszonhét pisztrángot fogtak. A horogra került halak hosszát mérték meg – ez számított a versenyben.

Március elején telepítették ezeket a pisztrángokat a felsőtárkányi tóba. A legkisebb negyvendekás volt, a legnagyobb egykilós. Ezeket a halakat a Sziklaforrás Egyesület kizárólag sporthorgászoknak szánja. A pisztráng jól érzi itt magát, a tó vízminősége és a hőmérséklete is megfelel neki. A pisztrángról azt állítják a hozzáértők: az egyik legsportosabb és legharcosabb hal.
A bélapátfalvi tóban nincs pisztráng, így a Bélapátfalvi Cementgyár Horgászegyesület összefogott a Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesülettel, és együtt rendeznek már második éve horgászversenyt. A horgokról levágták a szakállt, hiszen a kifogott halakat mérés után azonnal vissza is engedték. Fogd meg, és ereszd vissza! – ennek a jegyében horgásztak. A tavalyi versenyen súlyt mértek, most a hal hosszát – orrtól farktőig. A versenyre nevezett 12 horgász 27 pisztrángot fogott. A Bélapátfalvi Cementgyár viadalát Bárdos Zsolt elnök nyerte öt hallal. A nyílt kategóriában Zelei Dániel végzett az első helyen, ő kilenc halat fogott. A kilenc pisztráng hossza összesen 285 centi volt. A halak visszaengedése pont olyan volt, mint a mesében. Csak azt nem tudjuk, hogy a horgászok mit kívántak a felsőtárkányi pisztrángoktól.