Liga Kupa: Egri FC – FTC 1-3

A labdarúgó Liga Kupa elődöntő első mérkőzésén az Egri FC a Ferencvárost fogadta Vácott. Hiába szerzett vezetést az Eger, az FTC már az első félidőben fordított. A fővárosiak 3-1-re nyerték az első találkozót.

A labdarúgó Liga Kupa elődöntőit az Eger – Ferencváros mérkőzés nyitotta. Az egriek most is Vácott fogadták ellenfelüket. Mészáros Ferenc csapatában Vladimir Buacs és Szabó Bence most kezdett először tétmérkőzésen. A 23. percben jobb oldali szögletet követően Mecinovics fejesét Sváb már csak a gólvonalon túlról vágta vissza a mezőnybe, 1-0 az Egernek. Nem sokkal később Koós növelhette volna az előnyt, de 5 méterről fölé perdítette a labdát. A 35. percben Orosz jó ütemű beadását Jenner juttatta a kapuba, 1-1. Egy perccel később Perics Pavicsevicstől vette el a labdát, a vissza passzt követően Aboah belsővel lőtte a második Fradi gólt, 2-1.
A második félidőben, az 53. percben Csukics 25 méterről eresztett meg egy nagy lövést, ami Sztankót meglepve vágódott a kapuba, 3-1 a Ferencvárosnak. A 69. percben Albertet buktatták a Ferencváros 16-osán belül. A büntetőt Németh félmagasan lőtte, Ranilovics viszont hárított, maradt a 3-1-es ferencvárosi győzelem
A visszavágó szombaton, 18 órától még az Albert stadionban lesz. A másik párosításban a Videoton és a Pécs mérkőzik egymással.