20. Eged-hegyi futóverseny

Az elmúlt néhány nap extrém időjárása ellenére hatvanan neveztek a 20. Eged-hegyi futóversenyre. A hó és a sár jelentősen megnehezítette a futók dolgát, amit elsősorban az elért időkön lehetett lemérni. Míg tavaly egy órán belül ért célba az első versenyző, most ehhez több mint egy óra kellett. A győztes a Diósgyőri Tájfutó Club sportolója, Szundi Attila lett.

Az idei verseny különlegességét az adta, hogy előtte két nappal nagy mennyiségű hó esett, majd nap közben elkezdett olvadni. Vagyis egy egyszerre havas, jeges és saras megmérettetés várt az idei, sorrendben 20. Eger-hegyi futóverseny résztvevőire. Az időjárás szeszélye nem zavarta a sportolókat, hiszen a férfiaknál 55-en, míg a nőknél 5-en neveztek a több mint 13 kilométeres és 480 méter szintkülönbséget tartalmazó táv leküzdésére.
A diósgyőri Szundi Attila végig vezetve nyerte a versenyt, ideje 60 perc 34 másodperc lett, ami a körülmények ismeretében nem rossz eredmény. Második az ózdi Teknőc Futó Klub sportolója, Nagy Róbert, aki 3 és fél perccel maradt le Szunditól. A legjobb egri, az Eged Futó Klub színeiben induló Dorner László további egy perccel maradt le Nagytól.
A nőknél a gyöngyösi Fehér Enikő és az emődi Kazainé Bodnár Szilvia külön viadalát az emődi versenyző nyerte, ráadásul úgy, hogy a tavalyi eredményéhez képest csak alig 6 század másodperccel ment rosszabb időt a nehezebb terepviszonyok ellenére.
Az eredményhirdetésnél abszolútban és kategóriánként is értékelték a versenyzőket. A vándorserleget egy évig Szundi Attila, az Diósgyőri Tájfutó Club sportolója őrzi.