III. Asztalitenisz Hungarian Para Open

A Magyar Paralimpiai Bizottság által szervezett egri Hungarian Open nemzetközi asztalitenisz versenyre 24 országból több mint százötven nevezés érkezett. A magyar csapat teljes létszámban képviselteti magát, így a mezőny tagja a paralimpiai bajnok Pálos Péter, illetve a másik két paralimpiai résztvevő, Bereczki Dezső és Csonka András is.

Eger városa, mint paralimpiai centrum minden évben több rangos Világ Kupa-viadal helyszíne. A sort péntektől vasárnapig idén is az asztaliteniszezők nyitják – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte, ma már rangja van az egri szezonnyitónak, hiszen még Malajziából, Dél-Koreából, Japánból, Makaóból és Brazíliából is érkeznek résztvevők, e mellett három londoni paralimpiai-győztes is itt van a mezőnyben az érmesek mellett.
A londoni aranyérmes, Pálos Péter egyéniben a csoportkörből másodikként jutott tovább.
A versenyzőket sérültségi foktól függően külön kategóriákba sorolják. A kerekesszékesek a szálláshelyen, a hotelben, míg a többiek az Érsekkerti sportcsarnokban játsszák mérkőzéseiket. Aranyosi Péter szövetségi kapitány a magyarok esélyeiről azt mondta, a 20-as szorzójú egri versenyen annak ellenére nagyon fontos a jó eredmények elérése, hogy a ciklus elején még nehéz megjósolni, ki, mire lesz képes. Egy biztos, a Rioi paralimpiai kvótákért itt lehet először versenyezni.