Együttműködés a magyarság erősítéséért

Együttműködési megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete és a Rákóczi Szövetség a határokon átívelő magyar-magyar kapcsolatok ápolásáért. A dokumentumot a Rákóczi Szövetség bázisiskolájában, az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskolában írták alá. Az intézmény jelentős szerepet vállal az ifjúság nemzettudatának erősítésében.

Az 1989 óta működő Rákóczi Szövetség a szomszédos országokban élő magyar közösségek megmaradását támogatja. A múlt évben rendezvényeik, köztük diákutaztatási programok, diák- és tanártáborok, vetélkedők, magyar iskolaválasztási kampányok több mint 30 ezer embert, elsősorban fiatalokat mozgattak meg.
Az egri kereskedelmi szakközépiskola 2011. novembere óta látja el a szövetség bázisiskola feladatait. Az intézmény igazgatója elmondta: rendszeres kapcsolatot ápolnak határon túli iskolákkal.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozása óta keresi az együttműködési lehetőségeket. Február 15-én Budapesten kötött keretmegállapodást a Rákóczi Szövetséggel, melyet tankerületi és intézményi szinten szeretne tartalommal megtölteni.
Szeretnék, ha minél több határon túli diák jönne Egerbe, majd az egri tanulók is viszonoznák a látogatást.