Átadták a Veszélyhelyzet-kezelési Központot

Átadták a Veszélyhelyzet-kezelési Központot a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében. A központ a több települést is érintő, súlyos veszélyhelyzetek gyors és biztonságos kezelését irányítja. A működéshez szükséges informatikai eszközöket a Megyei Védelmi Bizottság adományozta a katasztrófavédelemnek.

Veszélyhelyzetek összehangolt és gyors kezelését irányítja a szerdán átadott Veszélyhelyzet-kezelési Központ. A Katasztrófavédelem épületében kialakított központba egy zárt információs hálózaton keresztül futnak be az esetleges veszélyről szóló értesítések.
A Megyei Védelmi Bizottság számítógépeket, projektort és egyéb informatikai eszközöket bocsájtott a központ rendelkezésére. A technikai felszereltség így már adott, hogy egy-egy nagyobb árvíz vagy veszélyhelyzet alkalmával gyorsan reagálhassanak – mondta Csontos Ambrus megyei katasztrófavédelmi igazgató. A katasztrófavédelem egy szimulált riasztási gyakorlattal tesztelte a központ és a helyi védelmi bizottságok együttműködését, árvíz esetén.
A védelmi igazgatás rendszerében történt változások szerint helyi szinten a járási hivatalok vezetői egyben a helyi védelmi bizottságok elnökei is. A helyi bizottságok technikai felszerelését szintén megkezdték már.