A Jobbik megfogalmazta antikommunista követeléseit

Miközben emlékeznek, meg kell fogalmazni az antikommunista követeléseiket – ezt Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője mondta a kommunista diktatúrák áldozataira emlékezve. Szerinte az ügynöklistákat nyilvánosságra kell hozni, el kell venni a volt kommunista vezetők luxusnyugdíját, és ki kell tiltani a kommunistákat a közéletből.

Amióta létezik a Jobbik, azóta emlékeznek a kommunizmus áldozataira február 25-én. Most három szervezet, a Hatvannégy Vármegye, az Új Magyar Gárda és a Jobbik emlékezett. Ecsedi Tamás, a Hatvannégy Vármegye egri elnöke arról beszélt, Egerben is iszonyatos rémtettek fűződnek a kommunisták nevéhez. Egy hazáját szerető ember e mellett nem mehet el szó nélkül, mindent meg kell tenni, hogy a bűnösök megkapják büntetésüket – fogalmazott. Szembe kell nézni a gyilkosokkal és az árulókkal. Ludányi Zoltán, az Új Magyar Gárda megyei kapitánya szerint soha senkit nem vontak felelősségre, sokan ma is élvezik a luxusnyugdíjukat. Hozzátette: ma a kommunisták utódai oktatják ki őket demokráciából.
Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: elsősorban a kommunizmus 1,3 millió magyar áldozatára emlékeznek. Az országgyűlési képviselő szerint feladatuk megfogalmazni a követeléseiket is.
A megemlékezés koszorúzással ért véget.