Gárdonyi-emlékév

2013 Gárdonyi-emlékév. Ehhez csatlakozva egy olyan egységes arculatot dolgoznak ki egri vendéglátósok, amely bemutatja Gárdonyi Géza kedvenc ételeit, italait, így többen megismerhetik egy másik oldaláról is az írót. Egri éttermek, szállodák, cukrászdák készítik el saját Gárdonyi menüsorukat a vendégeknek.

Együttgondolkodásra várta Eger étterem tulajdonosait, borászait a Dobó István Vármúzeum. A Gárdonyi-emlékévben közös arculatot alakítanak ki helyi vendéglátósok. A tervek szerint így arra ösztönzik az Egerbe látogatókat, hogy megismerkedjenek Gárdonyi Géza munkásságával. Az emlékév tavaly októberben, az Egri Vár napján kezdődött, a hivatalos programok február 16-án Gárdonyi-bállal kezdődnek, melyen L. Simon László kultúráért felelős államtitkár is részt vesz. A Dobó-bástyában szervezett teadélutánon Gárdonyi Géza kedvenc fogásairól beszélt Szalainé Király Júlia. Egy édesanyja által írt bevásárlólistát is bemutatott a vendégeknek.
Mint elhangzott: cél, hogy Gárdonyi is bekerüljön a magyar irodalmi kánonba.