Férfi OB I.: ZF-Eger – PVSK 20-6

A Magyarország – Görögország női vízilabda Világliga mérkőzés után a férfi vízilabda OB I. 15. fordulójában az alsóházhoz tartozó Pécs együttesét fogadta a ZF-Eger. A hazaiak húsz gólt lőve, könnyedén nyerték a találkozót. Legközelebb, jövő hét szerdán, 19 órától jóval nehezebb dolguk lesz az egrieknek, hiszen az orosz Volgográd lesz az ellenfél a Bajnokok Ligájában.

Sok jóra nem számíthatott Petik Attila, a Pécs trénere, mivel Gerendás György és Tóth Kálmán az ilyen meccseken is végig koncentrált és eredményes játékot vár fiaitól. Egri oldalon ezúttal Szécsi és Graham pihent. Helyettük Sándor Dávid és Lőrincz Bálint kapott játéklehetőséget.
Már az első játékrészben rászámoltak az egriek a Pécsre. Hét gólig jutottak Kovács Gáborék, ezért a második negyedben Barát helyett Tihanyi kezdett a pécsi kapuban. Sokkal nem lett jobb a helyzet: 8-0 után jött az első pécsi találat Krizsán András révén. Félidőben 11-2, 1 másodperccel a vége előtt Seman találatával pedig 20-6 lett a végeredmény.
A ZF-Eger jövő hét szerdán, 19 órától fontos Bajnokok Ligája meccset játszik az orosz Szpartak Volgográd ellen.
A másik egri csapat, az EKF-EgerFood-Imola 11-3-ra kapott ki a Vasastól. A magyar válogatott Világliga selejtezői miatt a hétvégén nem lesz bajnoki forduló, bár az EKF-EgerFood-Imola szombaton pótolja a Kaposvár elleni kiesési rangadót.