Elismerés az egri kultúrának

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvár nyerte el idén a Minősített Könyvtár címet, a Cantus Agriensis Kórus pedig Csokonai-díjat kapott. Az elismeréseket a magyar kultúra napja alkalmából adták át Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2011-ben ítélte oda először a kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak munkáját elismerő Minősített Könyvtár címet. Ebben az évben az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár kapta ezt az elismerést, melyet a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehetett át a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A cím használatára öt évig jogosult az intézmény.
A Csokonai Vitéz Mihály – közösségi díjat olyan nem hivatásos művészeknek, hagyományőrző együtteseknek ítélik oda, akik hosszabb ideje kimagasló művészi munkát végeznek. A Tamási Koncert-Fúvószenekar és a Jászság Népi Együttes mellett idén a húszéves egri Cantus Agriensis Kórust díjazták.
Rázsi Botond alpolgármester a díjátadó után elmondta: Eger büszke arra, hogy ilyen magas színvonalú kulturális értéket képviselő együttese és intézménye van a városnak.A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett ünnepségen átadták a Márai Sándor és a Csokonai Vitéz Mihály – alkotói díjakat is.