Képzés civileknek

Ingyenes szakmai képzéssorozatot indít civil szervezetek számára a Civil Információs Centrum Egerben. Az előadásokon egyebek mellett a civil társadalom fogalmáról, funkciójáról, történetéről, a magyar civil szféra általános állapotáról lesz szó. Az alapítványok, egyesületek munkáját forrásteremtési, számviteli, adminisztratív,jogi, pénzügyi, informatikai tanácsadással is segítik a szervezők.

Húsz civil szervezet-köztük az Egri Norma Közhasznú Alapítvány -nyerte el az első alkalommal meghirdetett Civil Információs Centrum címet. Feladatuk, hogy friss, naprakész és hiteles információkkal segítséget nyújtsanak más civil szervezeteknek, egyfajta kommunikációs hídat képezzenek a civil szféra és az önkormányzatok, valamint a gazdasági szféra szereplői között. Az érdeklődők első alkalommal Egerben a szektorok közötti együttműködés lehetőségeiről és fontosságáról hallhattak előadást.
A civil szféra képviselőit új témákkal negyedévente várják a szervezők . A következő alkalommal a civil társadalom fogalmáról, történetéről, működéséről, a társadalmi tőke szerepéről lesz szó.