Felszerelések önkéntes tűzoltóknak

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán gépjármű felújításra, oktatásra és eszközbeszerzésre nyerhettek támogatást az önkéntes tűzoltó egyesületek. Heves megyében 15 egyesület pályázott sikeresen, így mintegy öt millió forint értékben vehettek át tűzoltó technikai berendezéseket.

Az önkéntes tűzoltók nagy előnye, hogy helyben vannak, helyismerettel rendelkeznek, így jobban tudják segíteni a hivatásosok munkáját egy adott káresemény esetén. Ehhez viszont megfelelő eszközök és tudás szükséges. Ebben segített az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázata, amelyen gépjármű felújításra, oktatásra és eszközbeszerzésre nyerhettek támogatást az önkéntes tűzoltó egyesületek. A nyertes pályázók képviselőinek Csontos Ambrus, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át a tűzoltó technikai eszközöket.
Heves megyében jelenleg 30 önkéntes tűzoltó egyesület működik, közülük 20 tekinthető aktívnak. Munkájukat – együtt a létesítményi tűzoltóságokkal – a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség fogja össze.
Tizenöt egyesület mintegy ötmillió forint értékben vehetett át tűzoltó technikai eszközöket, e mellett Bükkszék és Füzesabony közel fél-fél millió forintot nyert tűzoltógépjárműveik felújítására. Szakirányú oktatásra nyolc egyesület pályázott, ami az egri tűzoltóságon már meg is történt.