Éremeső a Világkupán

A londoni paralimpia után Egerben, a már szokásosnak mondható vívó Világkupán szerepelt újra a magyar kerekesszékes válogatott. A tíz nemzet sportolóit felvonultató viadalon öt arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyarok.

Az első nap, pénteken a férfi tőr A-kategóriában a paralimpiai bronzérmes Osváth Richárd minden asszót megnyerve végzett az élen. A női párbajtőr A-kategóriában a londoni játékok legeredményesebb vívója, Krajnyák Zsuzsanna hosszabbításban nyert az orosz Jefimova ellen, begyűjtve az első napi második magyar aranyat. Dani Gyöngyi, szintén párbajtőrben, de a B-kategóriában a döntőbejutásért kapott ki, így harmadik lett.
Szombaton ismét magyar éremeső volt a nők jóvoltából. A női tőr A-kategóriában mindhárom magyar bejutott a legjobb négy közé. A meglepetést ezúttal a fiatal Hajmási Éva szolgáltatta, aki Juhász Veronikát búcsúztatta az elődöntőben, így Krajnyák-Hajmási döntő volt. Itt már nem borult a papírforma, győzött Krajnyák, második Hajmási, harmadik Juhász. A B-kategóriában, Dani Gyöngyinek nehezebb volt a döntőbe kerülni, mint aztán ott győzni. Mindkettőt teljesítette az UTE vívója, vagyis a pénteki bronz után másnap aranyat szerzett a magyar csapatnak.
Vasárnap a női tőr csapatversenyre csak a magyarok és az oroszok neveztek, így kettejük összecsapása lett a döntő. Krajnyák pihent, így a Juhász-Dani-Hajmási összetételű magyar triónak szavazott bizalmat Kovács Iván szövetségi kapitány. Végig a magyarok vezettek. 45-42-re nyerték az összecsapást, vagyis öt arany-, egy ezüst- és két bronz a magyar Világkupa-mérleg Egerben.