Kettős keresztet állított a Jobbik az Eszterházy téren

A kettős kereszt üzenete az: a karácsony nem a vásárlásról, hanem a szeretetről szól – mondja Bognár Ignác, a Jobbik elnöke. A párt már ötödik éve állít kettős keresztet Egerben.

Azt szeretnék elérni, hogy ne legyen úrrá az embereken a vásárlási láz – mondja a Jobbik egri elnöke. Kufárokat több helyen is láttak a városban, de embereket nem. Már nincs pénz a vásárlásra – állítja Bognár Ignác.
Az első keresztállításkor megkeresték mind a négy történelmi egyházat, mindegyik elutasító választ adott. És bár az egyház nem közeledik a nemzethez, a Jobbik ezzel a gesztussal, hogy a Bazilikától nem messze állították fel a kettős keresztet, közeledik az egyházhoz – fogalmazott Bognár Ignác. Üzenet is az egyházaknak: akkor is felállítják a kettős keresztet, ha ők ezt nem tudják elfogadni. Szerinte a világban több helyen megpróbálják elbagatellizálni a karácsonyt, más jelentést adni az ünnepnek.
A Jobbik ezzel a felkiáltójellel a karácsony valódi értékére hívja fel a figyelmet: Krisztus születésére, a szeretetre. Egerben öt éve állít kettős keresztet a párt.