Közgyűlés előtt

A Fidesz-frakció azt képviseli, hogy a lakossági építmény és telekadó ne nőjön a következő évben – ezt Csathó Csaba, a Költségvetési és Gazdálkodási bizottság elnöke. A tanácsnok szólt arról is: jövőre már több városi ügyet is intézhetünk elektronikusan, és lehetőség lesz a bankkártyás fizetésre. Gál Judit, az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság elnöke a város kulturális koncepciójáról beszélt. Mindkét témát csütörtökön tárgyalja a közgyűlés.

A költségvetés koncepciójáról Csathó Csaba tanácsnok elmondta: a városnak – mivel nagy beruházások előtt áll – szüksége van minden forintra, hogy az önerő biztosítva legyen. Körültekintően kell adót változtatni a lakosság szűkös anyagi lehetőségei miatt – ez a Fidesz-frakció álláspontja.
Jövőre már több városi ügyet is el lehet intézni elektronikusan, bankkártyával is lehet majd fizetni. Csathó kiemelte: a Fidesz-frakció azon van, hogy a nagy beruházásoknál minél több egri vállalkozó dolgozzon. A város vagyona 650 millió forinttal nő, az Egri Városszépítő Egyesület térítésmentesen átadja ugyanis saját vagyonát a városnak.
Gál Judit, az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság elnöke azt mondta: az új kulturális koncepciót a változó jogszabályok miatt kellett megalkotni, másrészt a városhoz kerül például a vár. Szerintük a koncepció érezhető változást hoz majd.
Racionalizálni kell, nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a határon túli magyar kultúrára, a testvérvárosi kapcsolatokra – mondta az elnök.
Profiltisztítást is fognak végezni – az egyes területek ugyanis összemosódtak. Látogatottabb rendezvényeket kívánnak szervezni, erősítik a marketinget. A kulturális és a költségvetési koncepciót is csütörtökön tárgyalja a közgyűlés.