Férfi OB I.: ZF-Eger – FTC 16-4

A férfi vízilabda OB I hétközi hetedik fordulójában a Ferencvárost fogadta a ZF-Eger együttese. A jelentősen meggyengült fővárosiak ellen tizenkét gólos egri siker született. Birosék legközelebb szerdán 19 órától a holland Schuurman együttesét fogadják Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésen.

A szezonkezdethez képest meggyengült, de betegségek, illetve junior válogatott kötelezettségek miatt még tartalékosnak is nevezhető Fradit látott vendégül a ZF-Eger együttese. Gerendás György és Tóth Kálmán csapatában viszont változatlanul csak Varga II. Zsolt hiányzott. Az első percekben feltűnően sok hibás passzt láthatott a nézőközönség a hazaiaktól. Aztán megnyílt a gólcsap, Salamon egy percen belül kétszer is bevette a szerb világbajnok Pijetlovic kapuját, majd sorra jöttek a többiek is. 5-0 után Deutsch Máté szépített a Fraditól. A harmadik negyedre feljöttek a zöldsapkások 7-4-re, Ernyey például nagyon szép gólt lőtt, innentől viszont csak az Egernek találatai sorjáztak, szám szerint még kilenc, vagyis 16-4-re nyert a ZF.
A Fradi elsősorban az alsóházi csapatok készül, így például a Főiskola ellen. Ezzel szemben az egrieknek jövő hét szerdán még lesz egy Bajnokok Ligája selejtező a holland Schuurman ellen, majd december 15-ig jön a nagy sorozat a BVSC, a Szolnok, a Debrecen és a Szeged ellen.