Schnitta Sámuel Emlékverseny

A vendéglátást tanuló diákok versenyeztek Egerben. A Szent Lőrinc tanéttermében rendezték a Schnitta Sámuel Országos Szakmai Tanuló Emlékverseny régiós elődöntőjét. Szakács, cukrász és pincér feladatok vártak a fiatalokra.

Sütöttek, főztek, terítettek a versenyző diákok. Fontos volt a csapatmunka: szakács, cukrász és pincér tanulók segítették egymást. A regionális elődöntőre Heves, Nógrád és Borsod megyéből érkeztek diákok, hogy összemérjék tudásukat és emlékezzenek a magyar éttermi kultúrát megreformáló Schnitta Sámuelre.
Totókat, teszteket is töltöttek a versenyzők, a feladatok jelentős része azonban gyakorlati volt: eszközfelismerés, főzés és felszolgálás is várt a résztvevőkre. A legtöbben nem vették élvállról a felkészülést.
Míg a pincérek terítettek, a konyhában többek között vargányás bélszín és csoki vezúv készült.
A regionális versenyről a miskolci Szentpáli István Kereskedelmi Vendéglátó Szakközépiskola jutott a márciusi országos döntőbe. Az egri Szent Lőrinc versenyzői a második helyen végeztek.