Ippon Shobu Magyar Bajnokság

Negyven éves a magyar karate. Ma hazánkban 500 klubban körülbelül 50 ezren űzik ezt a sportágat. A jubileumi évben a három nagy versenyrendszer közül az Ippon Shobu Magyar Bajnokságot Egerben rendezték. Ez elsősorban a shotokan karate irányzatok közös bajnoksága.

Ma Magyarországon három nagy versenyrendszer köré szerveznek országos karate bajnokságokat. Harmincöt stílusszövetségnek 35 különböző versenyrendszert nem lehet fenntartani, ezért döntöttek az összevont, összbajnokságok mellett.
A verseny előtt – a jubileumi év miatt is – köszöntötték azokat, akik a legtöbbet tettek a karate magyarországi – és egri – elterjesztéséért, így többek között a 8. danos Antal Jánost, akinek 1972-es svédországi hazatérése után, a munkája révén indult a karate hazánkban, de elismeréseket vehettek át a város, a Városi Sportiskola és a Shotokan Karate Stílusszövetség vezetői is. Négy stílusszövetség képviselői álltak szőnyegre az Ippon Shobu Magyar Bajnokságon. Az egriek és Eger környékiek a Juhász Ferenc által vezetett Shotokan Karate Stílusszövetség részeként indultak.
Az egri és Eger környéki shotokanosok egyéniben 1 arany, 3 ezüst és 7 bronzéremmel zártak. A meghívásos csapatversenyen további egy ezüst és két bronzérem a mérleg.
Jövőre április 6-én és 7-én ismét rangos kontinensviadalnak ad helyet Eger. Ekkor rendezi a Shotokan Karate Stílusszövetség az Európa-bajnokságot, amelyre várhatóan körülbelül 1200 nevezés érkezik majd.