Fókuszban a Szala

Egy akciótervben fogalmazták meg az egri Szala városrész integrációjához szükséges lépéseket, lezárult az URBACT II program. A szalai közösség kialakítása és a terület fejlesztése is szerepel a tervek között, a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület pedig már biztosítja az ott lakók érdekképviseletét. A tapasztalatokat Egerben összegezték a részt vevők.

Három éve indult az URBACT II program, Egerben a Szala városrész felzárkóztatása volt az elsődleges, amit a magas munkanélküliség és az ott lakókról kialakult negatív kép tett indokolttá. Egerben megalakult egy helyi támogató csoport, melynek tagjai a Szalában élők igényeit figyelembe véve, egy akciótervben összegezték a területen szükséges változásokat.
Nyolc ország városai vettek részt a három éves programban, Eger volt a vezető partner. A nemzeteket képviselő szakértők Egerbe érkeztek, hogy tapasztalataikat megosszák egymással. Habis László polgármester elmondta: közös tanulásról szólt a program.
A partner országok mindegyike elégedett volt Eger vezetőként végzett munkájával. Mint elhangzott: példamutató az összeállított akcióterv. A SURE hálózathoz várhatóan további partnerek fognak csatlakozni a tapasztalatcsere érdekében.