Látogatás az új gazdasági övezetben

Nyílt napra várják a vállalkozásokat és a magánszemélyeket az Eger és Felsőtárkány között épülő új ipari parkba november 12-én és 14-én. A betelepülni szándékozók egyelőre bérlőként működhetnek a területen, de öt év után megvásárolhatják a telephelyeket. A bérelt területen a vállalkozások saját igényeik szerint alakíthatnak ki üzemi épületeket.

Mint ismeretes uniós támogatással vállalkozói övezetet alakít ki az egykori felnémeti kőfeldolgozó helyén a terület tulajdonosa, az EVAT Zrt. Az ipari parkban 19 vállalkozás számára teremtenek működési feltételeket. A terület műszaki átadása megtörtént, november 30-ig elvégzik a környezeti kárelhárítással kapcsolatos feladatokat is. Elkészült a vállalkozói park belső útja, építik a kerítést, bevezették a villanyt, a vizet és a szennyvizet. Egy 220 négyzetméter alapterületű épületben kapnak majd helyet a tárgyalók és az irodai szolgáltatások.
Az Evat Zrt. elsősorban azoknak a mikro-, kis-és középvállalkozásoknak a jelentkezését várja , akik tevékenységüket uniós szintű telephelyen kívánják megvalósítani, vagy tovább folytatni. Garázsműhelyeiket kulturált, rendezett munkahelyekkel kívánják felváltani.
A beruházást november 12-én 14 órától, valamint november 14-én 11 órától mutatják be az érdeklődőknek. Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.