Pályázat az élethosszig tartó tanulásért

Tanórán kívüli nevelési feladatok ellátására csaknem 48 millió forint támogatást nyert az Eszterházy Károly Főiskola Központi Könyvtára és Gyakorló Iskolája. A pályázatnak köszönhetően 2013. december 31-ig a legkülönfélébb korosztály vehet részt szövegértést fejlesztő képzéseken, klubfoglalkozásokon, emellett korszerűsödnek a könyvtári szolgáltatások is.

Az olvasott szöveg helyes értelmezése minden tantárgyhoz szükséges, az életen át tartó tanuláshoz és a pályaválasztáshoz pedig elengedhetetlen. Ráadásul a technikai fejlődésnek köszönhetően felgyorsult a világ, ezért különösen fontos, hogy a társadalom tagjai el tudjanak igazodni az információk között, azokat képesek legyenek feldolgozni, felhasználni. A szövegértési képesség fejlesztését szolgálja az Eszterházy Károly Főiskola Központi Könyvtára és Gyakorló Iskolája sikeres közös pályázata, melyhez csaknem 48 millió forint támogatást nyertek a Társadalmi Megújulás Operatív Programban. Az ezt segítő képzések, klubfoglalkozások heti rendszerességgel szeptembertől már elindultak-hangzott el a főiskola projektnyitó ünnepségén.
A pályázat együttműködő partnerei a Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodája valamint az Arany János Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium. Kitűzött céljuk az is, hogy a könyvtári szolgáltatások korszerűsödjenek.
A pályázattól azt várják, hogy minél többen fedezzék fel az olvasás örömét, egyúttal éljenek a könyvtár és az Internet nyújtotta lehetőségekkel.