Tüntetés Kerecsenden

Demonstrációt szervez a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom Kerecsenden, az utóbbi időben elszaporodott bűncselekmények miatt. A vasárnapi rendezvényen felszólal majd Mirkóczki Ádám, Zagyva György Gyula, Sneider Tamás és Juhász Oszkár is.

A kerecsendi mezőőrrel való szolidaritás jeleként és a közbiztonság helyreállításáért tüntet az ellenzéki párt vasárnap Kerecsenden. Mint ismert az Egri Törvényszék bűnösnek találta, és 325 ezer forint megfizetésére kötelezte az őrt, aki egy feltételezett terménylopást igyekezett megakadályozni. Az eset után újabb bűncselekmények történtek a településen. A Jobbik demonstrációjával erre a tarthatatlan helyzetre szeretné felhívni a figyelmet.
A jobbikos képviselő elmondta azt is: a párt egri szervezete gyűjtést indít a mezőőr bírságának kifizetése érdekében. Hozzátette: a tüntetés után Kisnánára látogatnak, ahol gyertyát gyújtanak a napokban meggyilkolt idős asszony házánál. Tóth István, a Jobbik önkormányzati képviselője egy másik témát érintett. Bejelentette, hogy a következő közgyűlésre módosító indítványt nyújt be. Elfogadhatatlannak tartja ugyanis az 1500 négyzetméteres vagy annál kisebb külterületi mezőgazdasági ingatlanok bérleti díjának emelését. Az ebből befolyó összeg mindössze egy millió forinttal gazdagítaná a város kasszáját, míg a földjeiket megművelő, kisjövedelmű emberek számára jelentős többletterheket jelentene az emelés.