Egy győzelem, egy vereség

A férfi vízilabda csapatok nemzetközi kötelezettsége és a késői bajnoki szezonkezdés miatt is kedden játszották a honi első osztály második fordulójának több mérkőzését. Az újonc egri főiskolások a második ZF-Eger után a bajnok Vasast fogadták a Bitskeyben, míg a ZF-Eger Pécsre utazott.

Földi László, a Vasas edzője nyilatkozta azt az EKF elleni keddi, egri mérkőzés után, hogy furcsa volt ilyen kevés néző előtt Egerben játszani. Azért azt ne feledjük, hogy a több mint 400 néző így is a forduló legnagyobb nézőszáma volt. Az újonc főiskolások a tavalyi bajnok Vasassal szemben – csakúgy, mint három nappal korábban a második ZF-Eger ellen – jól helytálltak. Az első negyedben 3-3 után tudta csak magához ragadni a kezdeményezést az angyalföldi gárda. Utána hasonlóan alakult a mérkőzés, mint az első fordulóban, majdnem gólra pontosan. Most is 8 gólt lőttek a főiskolások, míg a Vasas részéről 14 válasz érkezett.
A ZF-Eger ugyanakkor Pécsett vendégeskedett Szécsi és Biros nélkül. Gerendás György és Tóth Kálmán együttese remekül védekezett. A házigazda pécsiek csak kétszer vették be az egri kaput, míg elől a ZF-támadók kilencszer voltak eredményesek. A következő bajnoki forduló egy hét múlva, szerdán lesz, amikor az EKF Pécsett, míg a ZF-Eger itthon, az OSC ellen játszik. Közben szombaton a ZF Bajnokok Ligája-találkozón a német Hannover együttesével mérkőzik hazai pályán.