Év középiskolája 2012

Harmadik alkalommal versengtek egymással a város tanintézményei, hogy kiderüljön, ki kapja az Év iskolája címet. A Dobó téren gyülekező több mint ezer diákot különböző vetélkedők, ügyességi versenyek, interaktív szituációs játékok várták a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Az idei győztes a Bornemissza Gergely Szakközépiskola lett.

Összefogás és kreativitás-e kettő nélkül nem lehetett esélye az Év iskolája cím elnyerésének. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ harmadik alkalommal szervezte meg a versenyt, melyre idén tizenhárom intézmény nevezett be. Szellemi vetélkedők, ügyességi versenyek, interaktív szituációs játékok, nyelvi feladatok várták a fiatalokat.
Berecz Klára, a program főszervezője elmondta: a verseny az összefogás, a közösségépítés szellemében jött létre, öröm látni, hogy az intézmények szinte teljes létszámmal, pedagógusokkal együtt vesznek részt a megmérettetésen. A vetélkedőt megelőző tájékozódási futáson például több mint háromezer diák vett részt. A fiatalok minden évben lelkesen készülnek a versenyre.
A verseny idei győztese a Bornemissza Gergely Szakközépiskola, akik ezzel elnyerték a címet az addigi verhetetlen Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskolától..