Felnémeti Szüreti Napok

Tizennyolcadik alkalommal ünnepelték a szüretet Felnémeten. A szeptember 27. és 29. között megrendezett mulatság kiállítással, borversennyel, kulturális műsorokkal és természetesen szüreti felvonulással várta az érdeklődőket.

Tizennyolcadik alkalommal ünnepelhetjük ebben a városrészben a szüretet, ezzel nagykorú lett a rendezvény, és ez minden felnémetit büszkeséggel és örömmel tölthet el-mondta Rázsi Botond alpolgármester a Felnémeti Szüreti Napok ünnepélyes megnyitóján, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium aulájában. A köszöntő után néprajzi kiállítás nyílt Farkas József népi fafaragó és Eged András citerakészítő mester munkáiból.
A három napos program már hagyományos eseménye a szombati szüreti felvonulás volt, a szüreti koszorút Szabó József plébános szentelte meg.
A szüreti menetben a Felsőtárkányi Rézfúvószenekar zenéjére egyesületek, népdalkörök, óvodások, iskolások járták be Felnémet utcáit. A programot a kezdetektől a Felnémet Kultúrájáért Alapítványa szervezi. Takács Zoltán elnök szerint van ok az örömre, hiszen a rendezvény minden évben egyre népszerűbb, a városrész egyik központi eseményévé nőtte ki magát, és a tavalyi évtől a hagyományos programok mellett új színfoltja is van a rendezvénynek.
A gyerekeket a nap folyamán játszóházzal, a felnőtteket kulturális programokkal várták, az ünneplés szüreti mulatsággal zárult.