Nyolcvanadik születésnap

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték Somfai Tiborné Elvira nénit a városházán. Az ünnepségen barátok, kollégák, egykori tanítványok adták át jókívánságaikat, ajándékaikat a ma is aktívan dolgozó pedagógusnak, táborszervezőnek, a Heves Megyei Honismereti Egyesület és a Dobó Katica Népdalkör vezetőjének.

Nem érek rá megöregedni, annyi dolgom van – mondta mosolyogva Somfai Tiborné Elvira néni a 80. születésnapjára rendezett ünnepségen. A rendezvényen Habis László polgármester mellet barátok, kollégák, egykori tanítványok is köszöntötték az ünnepeltet.
Kovács Katalin, az Egri Kulturális és Művészeti Központ megbízott igazgatója köszöntőjében kiemelte: olyan személyiséget ünnepelnek, aki mindig harmóniát teremt maga köré, és munkája során ezt próbálja gyerekeknek, felnőtteknek átadni. A mindig erős, dinamikus ünnepelt most elérzékenyülve, meghatóan fogadta a köszöntéseket.
Az ünnepségen felszólalók Somfai Tiborné személyében a méltatták a például szolgáló embert, pedagógust, a honismereti táborok, népművészeti szakkörök lelkes szervezőjét, a Heves Megyei Honismereti Egyesület és a Dobó Katica Népdalkör vezetőjét egyaránt.
Az ünnepelt ma is korát meghazudtoló lendülettel és jókedvvel dolgozik, továbbra is várja a gyerekeket a népművészeti-honismereti táborokba, hogy megismertesse őket a Palócföldi hagyományokkal, a különböző kézműves foglalkozásokkal, és emellett természetesen továbbra is aktívan részt vesz a társadalmi munkákban is.