Munkavédelmi tapasztalatok

A biztonsági berendezések és a megfelelő védőburkolatok hiánya a legjellemzőbb hiba a munkáltatóknál Heves megyében- derült ki a városunkban tartott szakmai fórumon. A szervezők tanácsadásokkal és oktatásokkal segítik a vállalkozókat, a biztonságosabb és egészségesebb munkahelyek megteremtésében.

A munkagépek nem megfelelő állapota is jellemző hiányosság a munkáltatóknál Heves megyében. A munkavédelmi felügyelőség vizsgálatából kiderült hogy segíteni kell a vállalkozókat a biztonságos és egészséges munkahelyek megteremtésében – hangzott el az Európai Munkavédelmi Ügynökség rendezvényén.
Az Európai Munkavédelmi Ügynökség oktatásokkal segít a vállalkozásoknak a biztonságosabb és egészségesebb munkahelyek megteremtéséért. Ezen kívül 2007-ben létrehozták az Európai Munkavédelmi Közösségi Stratégiát azzal a céllal, hogy 2012 végére 25%-kal csökkentsék a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések számát.
Bár a munkabalesetek száma az elmúlt öt évben csökkent országosan, Heves megyében tavaly kisebb mértékben viszont nőtt a súlyos munkabalesetek statisztikája.