Kosárlabda Dobó Kupa

A kosárlabdázóknál még nem kezdődött el az új szezon, de a csapatok a felkészülés végéhez közeledve egyre több mérkőzést játszanak. Az EKF-Eger-HÉSZ neves ellenfeleket, többek között a tavalyi bajnok Szolnokot hívta meg a Dobó István Kupára.

Az egriek a tavalyi bajnok Szolnoki Olaj mellett a Factum Debrecent és az állandó Dobó-kupa résztvevő – és a Szolnokhoz, Debrecenhez hasonlóan szintén A-csoportos – Jászberényt hívták meg az idei négycsapatos felkészülési tornára. Annak ellenére, hogy az Olajnál a válogatottak nem voltak itt, az első meccsen a magyar bajnokcsapat gond nélkül hozta az EKF-Eger-HÉSZ elleni mérkőzést. 97-66-ra nyertek a fehér mezes szolnokiak. A másik párban a Debrecen nyolc ponttal verte a Jászberényt, így a döntőben Szolnok – Debrecen, a bronzmeccsen Eger – Jászberény összecsapás volt. A bronzmeccsen már jobban ment a védekezés az egrieknek, de az utolsó negyed rövidzárlata miatt 18 ponttal nyert a Jászberény. A döntőben szolnoki siker született.
A bajnoksággal kapcsolatos hír, hogy a tavalyi B-csoportos küzdelmeket megnyerő Salgótarján nem vállalta a A-csoportos szereplést, így a tarjániak idén is az egriekkel együtt az NB I/B Keleti-csoportban indulnak, a ZTE pedig bent maradt az A-csoportban. Az NB I/B Keleti-csoportban 10 csapat lesz. Az MTK Törökbálint átkerült a Nyugati-csoportba, a Szerencs kiesett. Az NB II-ből a Mezőberény jutott fel, illetve a papíron kieső DEAC idén is az NB I/B-ben folytathatja. A bajnokság október elején indul.

Kosárlabda NB I/B., 2012/13
A Keleti-csoport csapatai

Bajai Bácska FKE
Debreceni Egyetemi AC
EKF-Eger-HÉSZ
EnterHód Vásárhelyi KS
Kecskeméti TE KK
Mezőberényi KK
Nagykőrösi SKE
Óbudai Kaszások
Salgótarjáni KSE
Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK