Egri séták a sétálóutcában

Hosszú utcának nevezték valamikor, és itt van a legtöbb nevezetesség. Olyan házak, amelyek érdeklődésre tartanak számot, és olyan hajdani lakók, akik ma is megérdemlik a figyelmet. Az Egri séták egrieknek mesélője most a Széchenyi utcát mutatta be.

A Szent Anna templomtól indult a séta, így természetesen az első nevezetesség, amit a sétálók megnéztek, a vincés nővérek által emelt templom és a kórházépület volt. Dr. Szecskó Károly mesélt a postáról, Lenkey János és Károly egykori otthonáról, a két gimnáziumról, a híres épületekről és híres lakóiról. Az egri sétálóutcát valamikor Hosszú utcának hívták. Főképp egyházi személyek, értelmiségiek és rác kereskedők lakták. Széchenyi halála után azonnal felvette a legnagyobb magyar nevét az utca.
A következő egri séta rendhagyó lesz. Nem kedden, hanem augusztus 19-én, a hagyományos fáklyás királyköszöntőre várják az egrieket a lokálpatrióták. Augusztusban az utolsó Egri séta a Tűzoltómúzeumba vezet majd. A megújult múzeumot egyébként augusztus 24-én adják át, ekkor nyílik meg a látogatók előtt.