Borkert – Érsekkert

Tegnap este megnyílt az Érsekkertben a Borkert. Öt pincészet borait lehet délután négytől éjfélig kóstolni. Emellett van vezetett borbemutató, koncert, kertmozi. 15-én este utcabál zárja az egri borbemutatót.

A Borkert egy országosan 8 állomást érintő rendezvénysorozat, amely alkalmas arra, hogy a nagyközönséget megismertesse a magyar minőségi borokkal, alapvető borismereteket is ad – ezért szervezte az Agrár Marketing Centrum a showt. Eddig Badacsonyban és Fonyódon voltak, Eger a harmadik helyszín. Mindenhol a régió borászatai mutatkoznak be, az Érsekkertben öt egri pincészet.
A roadshow szlogenje: utazás borral térben és időben. Egy gasztronómiai, kulináris kirándulásra hívták a látogatókat.
A szakértő borász által vezetett borkóstolón nem csak a borokról volt szó, hanem például a vendéglátásról, a poharakról, az ételekről. Öt olyan kérdést is meg lehetett tanulni, amit ha felteszünk egy étteremben, profinak látszunk. Egyet közkinccsé teszünk „Mintha halvány almasav bomlási jegyei mutatkoznának, kérem, dekantálja!” Ha ezt mondjuk a pincérnek, valószínűleg nem a ház legrosszabb borát fogja az asztalunkra tenni. Vagyis érdemes alapvető ismereteket szerezni a borról.