Októberben választ a kamara

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara választott testületeinek négy éves ciklusa idén lejár, így októberben ismételten urnákhoz járulnak a választásra jogosult vállalkozók. A küldöttgyűlésre már készül a választási bizottság: június 29-től kifüggesztették a választási névjegyzéket és a tagjegyzéket.

A kamarai törvény minden negyedik évben ír elő választást, a vállalkozások így idén is megválasztják saját köztestületük vezetőit. Az elnökség tagjait a kereskedelmi, ipar és kézműves tagozat küldöttei választják, míg a 13 fős elnökség az elnökre és a négy alelnökre voksol. A választások tisztasága és zökkenőmentes lebonyolítása érdekében fontos a választási névjegyzék és tagjegyzék nyilvánosságra hozatala, amely tartalmazza a cég nevét, székhelyét, nyilvántartási számát és tevékenységi körét.
A névjegyzék a kamara egri székhelyén, illetve gyöngyösi és hatvani ügyfélszolgálati irodáiban tekinthető meg augusztus 21-ig személyesen és digitális formában is. A választási névjegyzékkel kapcsolatos panaszokat is eddig az időpontig lehet írásban benyújtani a kamaránál működő Választási Bizottsághoz, amelyet három napon belül vizsgálnak ki.