Kerékpáros Lakossági Fórum

Örömmel fogadják az érintettek a turisztikai célú kerékpárút-fejlesztést, de hiányolják a programból a kerékpáros szemlélet megjelenését-egyebek mellett ez derült ki a Városházán tartott lakossági fórumon. Mint ismeretes a város pályázni kíván a „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című kiírásra, így Eger belterületén egységes 10 kilométeres bringaút jöhet létre. A tervezett fejlesztéssel kapcsolatban a városvezetés számít a kerékpárosok észrevételeire, javaslataira is.

Egert észak-déli irányban átszelő, több mint 10 kilométeres kerékpárút-hálózatot kíván megvalósítani a város önkormányzata. A célra maximum 500 millió forintot nyerhet a város, a pályázatot augusztus 31-ig kell benyújtani. A tervek szerint kerékpáros összeköttetés létesülne a belváros, az Érsekkert, a Tűzoltó Múzeum, Felnémet városrész és a Felsőtárkányi-tó között. A fejlesztéshez kiszolgáló létesítmények, találkozóhelyek, pihenők, azaz komplex bringás szolgáltatás társulhat. A beruházásnak Eger idegenforgalma szempontjából kiemelt jelentősége van, melynek megvalósításával a polgármester szerint mindenki csak nyerhet.
Az érintettek szerint örömteli, hogy a tervezett fejlesztés hozzájárulhat a kerékpáros turizmus fellendítéséhez, kérik azonban, hogy a helyi bringások észrevételeit is építsék be a programba.
Javaslatként elhangzott a belvárosban hiányzó kerékpártárolók pótlása, a meglévő kerékpárutak megfelelő karbantartása. Ezenkívül az Egészségház utca kétirányúvá tétele, valamint a Sas út forgalomirányító jelzőlámpával való biztonságossá tétele is megfogalmazódott.