Adj vért, adj esélyt!-nyáron is

Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt!- ezzel a szlogennel szólít véradásra a nyári hónapokban az egri területi vérellátó és a vöröskereszt. Keddtől péntekig az OVSZ területi vérellátójában, az Árva köz 1. szám alatt várják a donorokat.

Szalóki György családjával érkezett véradásra . A férfi azt mondja: szívesen segít másokon, ebben felesége és lányai is támogatják.
Veréb Béla sem először ül a véradói székben, először a katonaságnál tartotta tű alá a karját, azóta ha teheti rendszeresen ad vért.
Júliusban és augusztusban sokan vannak szabadságon, ezért ilyenkor kevesebben adnak vért a megszokottnál, pedig az életmentő vérre ezekben a hónapokban is nagy szükség van. A szakemberek azt mondják, bár a biztonságos vérellátás nincs veszélyben, a folyamatos utánpótlás nyáron is fontos. Céljuk, hogy minél több fiatal ismerje fel a véradás fontosságát.
Egerben az Árva köz 1. szám alatt hétfő kivételével minden hétköznap várják a donorokat. A segíteni szándékozóknak minden esetben vigyék magukkal TAJ-kártáyjukat, valamint a személyi-és lakcímigazolványukat. Elsősorban az AB-s és 0-s vagyis az RH negatív vércsoportúak jelentkezésére számítanak, de minden egészséges felnőtt segítsége életmentő lehet.