30 éves az egerszalóki találkozó

„Krisztus él bennem” mottóval megkezdődött a 30. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat, amely a magyar katolikus fiatalok egyik legnagyobb múltra visszatekintő, évente megrendezett kárpát-medencei lelki programja. A találkozó idei központi témája a XVI. Benedek pápa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által is meghirdetett hit éve és az új evangelizáció.

Harmincadik alkalommal gyűltek össze a fiatalok Egerszalókon. Az ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat több évtizede magyar katolikus fiatalok százait vonzza a Kárpát-medence minden pontjáról.
XVI. Benedek pápa a hit évének nyilvánította a 2012 októberében kezdődő időszakot, így az egerszalóki lelkigyakorlaton is nagy hangsúlyt helyeznek az örömhír terjesztésének megújítására.
A résztvevők kiemelten foglalkoznak az evangélium korokat, társadalmakat átívelő állandóságával, azzal, hogy annak a hiteles tolmácsolásához a fiatal nemzedékek megszólítására is alkalmas új nyelv és megújult szív szükséges.
A rendezvényen egyházi és a civil meghívottak tartanak előadást. A fiatalok többek között találkozhatnak majd Palánki Ferenc egri segédpüspökkel; Böjte Csaba ferences szerzetessel; Fábry Kornéllal, az ismert showman unokaöccsével; Lóczi Tamással, a miskolci Fráter Katolikus Gimnázium igazgatójával; Norbert Rouselle atyával, a Chemin Neuf közösség tagjával és természetesen a lelkigyakorlat vezetőjével, Kerényi Lajos atyával is, aki idén ünnepli 85. születésnapját és pappá szentelésének 60. évfordulóját.
A találkozó július 22-én, vasárnap szentmisével zárul.