Kirakatverseny: fókuszban Eger Csillagai

Elindult az immár negyedik kirakatverseny a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület és Eger önkormányzatának szervezésében. Az öttagú szakmai zsűri nappali és esti fénynél is megtekintette már a kirakatokat, a szervezők azonban a közönség szavazatát is várják. Az érdeklődők július 27-én éjfélig adhatják le voksaikat.

Hétfőtől versenyeznek egymással a belvárosi kirakatok. Az idei téma a várvédelem 460. évfordulójára tekintettel az Egri Csillagok világa. A szervezők ily módon is szeretnének Dobó István és társai, valamint ismert, egri kötődésű emberek- előtt tisztelegni. Az önkormányzat örömmel támogatja a kezdeményezést, amely a városimázs építésének egyik jelentős eszköze is.
Idén húsz belvárosi üzlet vállalta, hogy a témához kapcsolódó dekorációval díszíti a kirakatát. Van, aki először csatlakozott a felhíváshoz.
A kereskedők szerint a verseny egyfajta idegenforgalmi látványosság is, melynek köszönhetően felpezsdül a belváros.
A szakmai zsűri által legszebbnek ítélt kirakatokat július 21-én, szombaton a Történelmi Vigasságok keretében hirdetik ki. A közönség szavazatát is várják emailben vagy sms-ben. A szavazók között naponta bort, a szavazás lezárultakor pedig egy 25 ezer forintos utazási utalványt sorsolnak ki.