Felkészülés: Egri FC – Gyirmót FC Győr 1-3

Hatodik felkészülési mérkőzésén ezúttal hazai pályán, a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban fogadta az NB II-es Gyirmótot az Egri FC csapata. Az Egerben edzőtáborozó győri csapat és az egriek is előző nap döntetlent játszottak Szolnokon, illetve Cegléden. A szombati mérkőzésen 3-1-re nyert a Gyirmót.

Először játszott hazai pályán az egri csapat, bár a nézők a lelátóra nem mehettek fel, mert a felújítási munkák hétvégén sem álltak le. Pénteken Cegléden vendégszerepelt a csapat, ahol 1-1 lett a végeredmény, a gólt Pavlov szerezte. Csank János csapata, a Gyirmót FC Győr Egerben edzőtáborozik, így természetes volt, hogy megmérkőzik egymással a két csapat. Hét közben a hazaiaknál eldőlt, hogy Stanislaw, Németh, Albert és Marcus Tanq kap szerződést. Próbajátékon bemutatkozott a szlovák kapus Juraj Baláž, és a két védő, a cseh Jiři Homola és a montenegrói Dejan Ognjanović. Veszélyesebb volt a Gyirmót. A 19. percben Lakit buktatta a 16-oson belül Homola, a büntetőt Oross lőtte a kapuba – 0-1. Szünet után tovább növelte előnyét Csank János csapata, hiába lőtt több kapufát is az Eger. A 63. percben Oross hozta helyzetbe a csereként beállt Nagy Lászlót – 0-2. A hazaiaknál a brazil Marcus Tanq most is gólt szerzett. A bizonytalankodó gyirmóti védők közül 15 méterről emelt a kapuba a 84. percben. Nem sokáig örülhettek a szépítésnek a hazai nézők, mert egy perccel később Fitos mattolta az egri védelmet, kialakítva a 3-1-es gyirmóti győzelmet hozó végeredményt.
Erre a hétre két edzőmeccs időpontja már biztos: szerdán a Tatabánya – az egri pálya kímélése érdekében várhatóan Pétervásárán – pénteken pedig valószínűleg Egerben a Nyíregyháza, egyaránt 18 órától. A tervek között szerepel még egy keddi, találkozó is.

Az Eger 6. felkészülési mérkőzése
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 200 néző. 2012. július 14. V.: Varga László (Kelemen Attila, Berényi Ákos)
Egri FC – Gyirmót FC Győr (NB II. Nyugati-csoport 3. hely) 1-3 (0-1)
Eger: Baláž (Sztankó, 46.) – Preklet, Homola (Knakal, 46.), Ognjanović (Katona A., 46.), Hamouz – Koós (Tanq, 71.), Stanislaw, Pavićević, Dobrić – Hrisztov (Pavlov, 71.), Pisanjuk (Németh N., 77.).
Gyirmót: Holczer (Kolozsvári, 76.) – Csizmadia (Hajba, 77.), Balog Z. (Kardos, 60.), Gévay, Nagy G. (Varga L., 76.) – Regedei (Fitos, 60.), Magasföldi (Cseri, 60.), Lázár P. (Horváth R., 76.), Illés Gy. (Erős G., 60.) – Oross, Laki (Nagy L., 60.).
Gólszerzők: Oross /0-1/ 20. – 11-esből, Nagy L. /0-2/ 67., Tanq /1-2/ 84., Fitos /1-3/ 85. percben.
Sárga lap: Pavićević (18.), Balog Z. (75.)

Az Eger 5. felkészülési mérkőzése
Ceglédi VSE (NB II Keleti-csoport 4. hely) – Egri FC 1–1 (1–0)
Cegléd, Malomtó szél, 100 néző. 2012. július 13. V: Gaál Gyöngyi.
Cegléd: 1. félidő: Miski – Robson, Balogh P., Szabó Gy., Vincze Z. – Kenderes, Nagy L., Koncz Zs., Szkuncz – Medgyesi L. (Balog M.), Kormos.
2. félidő: Miski – Markó, Csanádi, Ladiszlai, Juhász D. – Szalai B., Brdaric – Csurka, Rebrik, Laurinyecz – Balogh M. (Vinyiczai)
Eger: Sztankó – Balog Zs., Ognjanović, Mijatović, Piller – Albert, Németh N., Farkas Á. – Pavlov, Horváth Z. (Zvara), Tanq (Kasza).
Gólszerzők: Medgyesi L., ill. Pavlov

Sérült: Debreceni Dávid, Romhányi Tamás
Új igazolások: Albert Ádám, Marcos Tanq (brazil), Németh Norbert, Michael Stanislaw (osztrák)
Próbajátékon: Baláž, Juraj (kapus, szlovák, KS Polonia Bytom, lengyel II. o.); Homola, Jiři (cseh, FC Dinamo Tbiliszi, grúz I. o.); Ognjanović, Dejan (montenegrói, KS Kastrioti Kruje, albán I. o.)
A korábbi próbajátékosoktól már elköszöntek!

A következő előkészületi mérkőzések:

2012. július 17., kedd, Putnok
17:00 Putnok VSE (NB III. Mátra-csoport 1. hely) – Egri FC

2012. július 18., szerda, Pétervására Bocsi Attila Sporttelep (eredetileg Eger volt a helyszín, de a gyepszőnyeg kímélése érdekében Pétervásárára került a mérkőzés)
18:00 Egri FC – DFC Tatabánya (NB II. Nyugati-csoport 5. hely)

2012. július 20., péntek, Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion
18:00 Egri FC – Nyíregyháza Spartacus FC (NB II. Keleti-csoport 7. hely)