Egri olimpikonok

A Magyar Olimpiai Bizottság sportágvezetőknek rendezett értekezletén bejelentették, hogy 158 fős magyar csapat vesz részt a harmincadik nyári olimpiai játékokon, Londonban. Egerből hat sportoló, öt vízilabdázó és egy triatlon versenyző tagja az ötkarikás csapatnak.

Befejeződtek a kvalifikációs versenyek, a Magyar Olimpiai Bizottság kihirdette, mely sportágakban kik szereztek jogot az indulásra és a szakvezetők kiket neveztek a csapatsportágakban. Harminckét sportágból Magyarország 24-ben képviselteti magát a július 27-től augusztus 12-ig tartó harmincadik nyári olimpiai játékokon, Londonban. Egri sportolók két sportágban, vízilabdában és triatlonban lesznek ott a legjobbak között.
Az Agria Kerékpár és Triatlon Klub versenyzője, Kovács Zsófia egyedüli magyar triatlonosként lesz ott a mezőnyben. Ő már korábban, májusban, a világranglista pontjai alapján biztosította helyét a mezőnyben.
Mindkét vízilabda csapatunkban – a nőknél és a férfiaknál is – lesz egri játékos. Ezúttal a nőknél lesznek többen, hárman a jelenlegi bajnokcsapatból, hiszen a mezőnyjátékos Antal Dóra és Czigány Dóra mellett a kapus Gangl Edina is meghívást kapott Merész András és az egri edző, Kelemen Attila csapatába. A lányok Spanyolország, az Egyesült Államok és Kína társaságában kezdik a csoportkört július 30-án.
A férfiaknál két jelenlegi ZF-Eger játékosra számít Kemény Dénes szövetségi kapitány: A kapus Szécsi Zoltánra és Biros Péterre, aki a megnyitón a magyar zászlót fogja vinni. A férfiak Szerbia, az Egyesült Államok, a házigazda Nagy-Britannia, Montenegró és Románia csapataival kerültek egy csoportba. Július 29-én rögtön magyar-szerb rangadóval nyit a B-csoport küzdelemsorozata.