Újságírók találkoztak Egerben

A magyar újságírás jövője, az írott és elektronikus sajtó helyzete is téma volt a kedden városunkban tartott újságírói találkozón. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége az egri és Eger környéki tagjait hívta meg egy beszélgetésre. Szó esett a szakma megítéléséről és az újságírók munkakörülményeiről is.

Egyre nehezebb feltételek között kell dolgozniuk ma az újságíróknak, sok helyen hiányzik a szakmai és anyagi megbecsülés és ezzel párhuzamosan a hírek megbízhatósága is csökken – hangzott el a MÚOSZ egri taggyűlésén. Az Egerben és környékén dolgozó újságírók emellett olyan kérdéseket feszegettek, mint például a szakma társadalmi megítélése. Beszéltek a szűkös anyagi forrásokról is. A szövetségnek majd 4500 regisztrált tagja van az országban, de egyre kevesebben fizetnek tagdíjat, ami megnehezíti a működést.
Tavaly decemberen történt meg a tisztújítás a Magyar Újságírók Országos Szövetségében. Az elnökség most végigjárja az országot, felkeresik tagjaikat. Arról érdeklődnek, a szakma hogyan képzeli el a szövetség működését, szolgáltató vagy érdek-képviseleti szerepet vállaljon. A találkozó következő helyszíne Szeged lesz.