LMP: A leszakadás és a kivéreztetés költségvetése

Az LMP szerint a leszakadás és a kivéreztetés költségvetése a jövő évi büdzsé. Szabó Tímea frakcióvezető-helyettes úgy látja: a költségvetés nem valós számokra épül, ráadásul csaknem minden réteget hátrányosan érint – kivéve a gazdagokat, a Fidesz-közeli vállalkozásokat, Simicska Lajost és barátait.

Csak az első negyedéves gazdasági adatok állnak rendelkezésre, így a Fidesz olyan számokkal kalkulált a jövő évi költségvetés tervezésekor, amiknek köze nincs a valósághoz – állítja az LMP frakcióvezető-helyettese, Szabó Tímea. És nem csak ez a probléma a költségvetéssel: tovább folytatódik az egyes társadalmi rétegek leszakadása. A frakcióvezető-helyettes azt mondja: a Fidesz magára hagyja a nyugdíjasokat, az oktatásügyet. A gyógyszerkasszából eddig 150 milliárdot vont ki a nagyobb kormányzópárt, újabb 70-et tervez még. Rosszabbul járnak a fogyatékkal élők, a pszichiátriai betegek, kevesebb pénz jut romaintegrációra.
Csarnó Ákos képviselő a civil szférát érintő ügyről, a Civil Információs Centrumokról, a pályázat Heves megyei győzteséről beszélt. A Norma Alapítvány nyerte el az információs központ működtetését. Csarnó szerint ez az alapítvány egy alvó szervezet – pályázatot nem írtak, rendezvényük nem volt, a civilek sem ismerték az alapítványt. Civil mutyiról van szó, a Fidesz sajátos pénzelosztásáról – emelete ki a képviselő -, a megbízásokat álcivilek kapták.