Pétervásárán készül az Egri FC

A labdarúgó NB I-be 26 év után visszatérő egriek június 18-án kezdték a felkészülést. Ezen a héten már Pétervásárán tréningeznek az egri stadion gyepszőnyegének felújítása miatt. Pénteken innen utaznak Szlovákiába, ahol négy csapatos nemzetközi tornán vesznek részt. Az első hazai felkészülési mérkőzés kedden 18 órától az Újpest ellen lesz, szintén Pétervásárán.

Az Egertől északra, 30 kilométerre található kisváros sporttelepe ideális felkészülési lehetőséget nyújt az NB I idei újoncának. Az egriek kedden érkeztek Pétervásárára. A következő két hétben itt készülnek az új szezonra. A program az ilyenkor szokásos, vagyis atlétikai, labdás és kondicionáló edzés délelőtt és délután. A keret még alakul. Új igazolásról még nem számolhatunk be, csak próbajátékosokról. A szakvezetés 6-8 távozóval számít.
A próbajátékosok között van a három fiatal, Albert Ádám, Eszlátyi István és a brazil Marcos Tanque, az elmúlt szezonban a Vasasban szereplő rutinos Dušan Mileusnić, valamint a 2007-ben a ZTE-nél a magyar NB I-ben is szerepelt 30 éves boszniai-szerb kapus, Đorđe Babalj.
A szintén próbajátékon levő Rudan-testvérektől már elköszöntek. Piller és Pavićević még a szezon végén szerzett sérülés miatt külön készült a többiektől. A távozók között – egyelőre – Benke, Bíró, Bojtor és Fürjes neve hangzott el. Pénteken Szlovákiába utaznak az egriek egy négy csapatos nemzetközi tornára, ahol a szlovák második ligában szereplő csapatok ellen lépnek pályára. Az első hazai felkészülési mérkőzésen, Pétervásárán, kedden 18 órától az Újpestet fogadják.
A jövő héten szombatra is jut még egy felkészülési találkozó. Akkor a szlovák másodosztályban ötödik Rimaszombat látogat Pétervásárára.

Távozók: Benke Viktor, Karim Benounes, Bíró Péter, Bojtor László, Debreceni Dávid, Fürjes Ádám, Olasz János
Sérült: Romhányi Tamás, Piller József, Čedomir Pavićević
Próbajátékon: Albert Ádám (Dunakanyar-Vác, NB II), Eszlátyi István (BKV Előre SC, NB II), Marcos Tanque (CA Cambé, Paraná 3. osztály, Brazília), Dušan Mileusnić (szerb, Vasas, NB I), Đorđe Babalj (kapus – boszniai szerb, FK Borac Čačak, szerb Szuperliga)

A következő hét előkészületi mérkőzései:

2012. június 30., szombat, Rimakokova, Szlovákia – nemzetközi felkészülési torna
– 9:00 Egri FC – MŠK Rimavská Sobota (szlovák II. o. 5. hely)
– 11:00 ŠK SFM Senec (szlovák II. o. 4. hely) – FK Bodva Moldava nad Bodvou (szlovák II. o. 9. hely)
– 15:00 III. helyért (a délelőtti meccsek vesztesei)
– 17:00 Döntő (a délelőtti meccsek győztesei)

2012. július 3., kedd, Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep
– 18:00 Egri FC – Újpest FC (NB I. 13. hely)

2012. július 7., szombat, Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep
– délután /időpont később egyeztetve/ Egri FC – MŠK Rimavská Sobota (szlovák II. o. 5. hely)