Köszöntötték a tehetségeket

306 dicsérő oklevelet osztottak ki azon a fogadáson, melyet az alapfokú oktatási és művészetoktatási intézmények számára szervezett a Pedagógiai és Közművelődési Intézmény. Az ünnepségen a megyei és országos tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő diákok és tanárok munkáját ismerték el. A legjobb teljesítményeket elért iskolák vándorserleget kaptak.

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény 1993 óta minden év júniusában fogadáson látja vendégül és dicsérő oklevéllel tünteti ki a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat. Eger, Gyöngyös és a megye önkormányzatával közösen a Pedagógiai és Közművelődési Intézmény összesen 306 oklevelet adott át csütörtökön a Bartakovics Béla Közösségi Házban megrendezett ünnepségen.
Az ünnepségen nemcsak a tehetséges diákokat és tanáraikat díjazták; 13 éve alapították azt a vándorserleget, melyet a legjobb intézményeknek nyújtanak át. Idén ezt négy kategóriában ítélték oda: a legjobb kisgimnáziumi képzést folytató iskola az egri Dobó István Gimnázium, a legjobb városi iskola a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola, a legjobb községi általános iskola immár második alkalommal a Tarnamérai Általános Iskola, és a legjobb művészetoktatási intézmény a Farkas Ferenc Zeneiskola lett.
A 2011-12-es tanévben Horváth László kormánymegbízott díjat alapított „A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus” címmel. Az eredmények alapján a díjat Vojnárovics Józsefné, a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa vehette át.