A barátság hullámhosszán

Július 1-től az egri Szent István Rádió a szlovák, a besztercebányai Rádió Lumen a magyar hallgatókat tájékoztatja heti huszonöt percben a másik ország eseményeiről. A program uniós támogatással valósul meg.

A Szent István Rádió és a besztercebányai központú Rádió Lumen a kassai érsekség Szent Gellért Házával közös programba fog: július 1-től minden héten 25-25 perces műsorban tájékoztatják a hallgatókat a szlovák és a magyar információkról, eseményekről.
A tizenöt hónapon át tartó program célja a két nemzet kapcsolatának elmélyítése, a szlovák-magyar megbékélés elősegítése. Dr. Ternyák Csaba érsek a sajtótájékoztatón a keresztény hitre alapuló testvériséget hangsúlyozta, s mint mondta, az egymás mellett élő népek, különösen itt, a Kárpát-medencében egymásnak is testvérei kell, hogy legyenek.
A rádió vezetője nagyon fontosnak tartja a kapcsolat létrejöttét.
A kassai érsekség Szent Gellért Házának közvetítő szerepe lesz: a híranyagok fordításában, készítésében segítenek. A közös munka a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg. Az Európai Unió támogatásával már korábbi programokban is működött együtt a két rádió.