Bajnok az EKF-EgerFood-Imola!

A férfi vízilabda OB I/B, vagyis a másodosztály bajnoka lett az egri Eszterházy Károly Főiskola együttese. A döntőben mindkét meccsen legyőzték a Kecskeméti Sportiskola csapatát, így bajnoki győztesként lehetőségük van akár a legjobbak között is szerepelni. Erről később dönt az egyesület vezetősége.

A ZF-Eger két bajnoki döntős csapata után a Főiskola férfi együttese is – egy osztállyal lejjebb – bejutott a döntőbe, ahol a Kecskeméti Sportiskola volt az ellenfél. Az első, idegenbeli mérkőzés alapján, amit 11-7-re nyertek az egriek, bajnokavatásra készült a Bárány uszodát megtöltő nézősereg. Ennek megfelelően játszottak Kovácsék. 3-0, 7-1, 10-2 – ezek a menet közbeni eredmények is azt mutatják, hogy formaság volt a döntő, amit végül 15-9-re nyert az EKF. A meccs végén repült az edző, Tóth Péter és a csapat tagjai is a medencébe, előkerültek a pezsgős üvegek, és később a bajnokcsapat feliratú pólók. Az érmeket és a kupát Nemcsik Balázstól, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkárától vehették át az egriek.
A 2007/08-as szezonban az OB II-ből elinduló főiskolások öt év alatt jutottak el a csúcsra, az OB I küszöbéhez. A csapat magját azok a 88-89-90-91-es születésű egri nevelésű játékosok alkotják, akik korábban együtt már nem egy korosztályos bajnoki címet szereztek.
Ez a győzelem egyben azt is jelentheti, hogy a következő szezonban akár két egri csapat is szerepelhet a férfi OB I-ben. Korábban erre többször is volt lehetőség. A két világháború között az Egri TE kétszer nyert másodosztályú bajnokságot, de egyszer sem vállalták, hogy a MOVE Egri SE-vel együtt két egri csapat legyen az OB I-ben. Ugyanígy a 2000-es évek elején az Egri Vízműnek is felajánlották az OB I-es tagságot, amit végül nem fogadtak el. A döntés az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club vezetésétől, vagyis magától a főiskolától függ, hogy a 2011/12-es bajnoki szezon főiskolai szempontból legeredményesebb csapatának megadatik-e az első osztályú szereplés a következő szezonban!

Férfi vízilabda OB I/B döntője, 2. mérkőzés, 2012. június 9.:
EKF-EgerFood-Imola – Kecskeméti SI 15–9 (4–1, 5–1, 4–3, 2–5)
Eger, Bárány uszoda, 400 néző. V.: Németh András, Vogel Gábor
EKF: Veres Z. – Petrovai, Farkas 1, Lőrincz B. 3, Chilkó 3, Keresztes, Kovács G. 5 (1/1). Cs.: Mikuska (kapus) – Cseh T., Kovács Cs. T., Jakab Damján, Molnár A. 3 (1/1), Fábián P., Mezei T. (1/0). Edző: Tóth Péter.
KESI: Harkai – Varga I., Bácsi, Kiss Á. 4 (1/1), Jenei, Hartman 2 (1/1), Heródek 2. Cs.: Szilágyi B. (kapus), Szabó B. 1, Varga B., Dongó. Edző: Somossy József.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 14/4.
Ötméteresből: 3/2, ill. 2/2.
Kipontozódott: Farkas (21.), Cseh T. (22.), Jakab Damján (32.), ill. Dongó (25.)

Férfi vízilabda OB I/B, döntője, 1. mérkőzés, 2012. június 2.:
Kecskeméti SI – EKF-EgerFood-Imola 7-11 (4-3, 3-2, 0-4, 0-2)
Kecskemét, 200 néző. V.: ifj. Juhász György, Székely Balázs
KESI: Harkai – Varga I. 1, Bácsi 2, Kiss Á. 3 (1/1), Jenei, Hartman, Heródek 1. Cs.: Varga B., Dongó. Edző: Somossy József.
EKF: Veres – Petrovai, Farkas, Lőrincz B. 1, Chilkó 2, Kovács G. 4, Keresztes. Cs.: Mikuska (kapus), Cseh T., Kovács Cs. T. 1, Jakab Damján, Molnár A. 2, Fábián, Mezei T. 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 8/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. 0
Kipontozódott: Bácsi (28.), ill. Farkas (25.), Cseh T. (27.)

Az EKF-EgerFood-Imola csapata kettős győzelemmel nyerte a döntőt!

A 2011/12-es szezonban a férfi OB I/B-ben szereplő EKF-EgerFood-Imola bajnokcsapatának tagjai:
Kapusok: Markovics Milán, Mikuska Dániel, Veres Zoltán
Mezőnyjátékosok: Baróthy Miklós, Batki Bence, Chilkó Márton – kettős igazolással a ZF-Egertől, Cseh Tibor, Fábián Péter, Farkas Péter, Jakab Damján, Keresztes Ferenc, Kovács Cs. Tamás, Kovács Gábor – kettős igazolással a ZF-Egertől, Lőrincz Bálint – kettős igazolással a ZF-Egertől, Mezei Tamás – kettős igazolással a ZF-Egertől, Molnár Attila, Muth Dániel, Pál Zsolt, Petrovai Márton.
Edzők, szakvezetők: Tóth Péter – vezetőedző, Herman István – technikai igazgató, Tóth Kálmán – a ZF-Eger edzője.

A férfi vízilabda OB I/B 2011/12-es szezonjának végeredménye:

1. EKF-EgerFood-Imola /Eger/
2. Kecskeméti SI
3. KSI SE /Bp./
4. Hegyvidék-YBL WPC /Bp./
5. BVSC- Zugló II. /Bp./
6. Újpest VUSE /Bp./
7. Vízmű-Honvéd Pesterzsébet VK-ESMTK /Bp./
8. Szegedi VPS
9. FTC Hűs-Húsház II. /Bp./
10. Tatabányai Vízmű SE
11. Neptun VSC /Bp./
12. Műegyetemi AFC /Bp./
13. Kanizsa VSE /Nagykanizsa/
14. Ceglédi Vasutas SE
15. Angyalföldi SI DSE /Bp./
16. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC II
17. Csabai Csirkefogók VK /Békéscsaba/
18. Hódmezővásárhelyi VSC
19. Bánki VE /Bp./